Regels en afspraken tijdens een SJOK vakantieweek.

Waar mensen samen zijn daar zijn ook regels en afspraken, daar ontkomen we niet aan, ook tijdens een SJOK vakantieweek zijn er regels en afspraken voor alle vrijwilligers. Gelukkig zijn het er niet veel, en zijn ze logisch.

Naast de gewone alledaagse afspraken en regels zoals het draaien van corvee, het actief betrokken zijn bij het programma, zijn er ook nog wat andere regels.

1 Alcohol.

Alcohol is niet de hele dag toegestaan. Elke middag is er een borreluur, dan is alcohol toegestaan, en natuurlijk bij het avondeten is bier en wijn ook toegestaan. Tijdens het avondprogramma wordt er geen alcohol genuttigd, na het avondprogramma is een biertje of een wijntje natuurlijk heel erg lekker.

2 Roken.

Wij zijn van mening dat je gewoon lekker je sigaretje moet kunnen roken. Maar nooit binnen, en ook nooit in de directe aanwezigheid van niet rokers. Roken is prima, maar niet wanneer een ander daar last van heeft. Na het avondeten is er een rook pauze voor de rokers, als we buiten eten wordt er gerookt buiten de partytent. De hoofdleiding bepaalt wanneer er gerookt mag worden na het avondeten, dat is meestal als iedereen klaar is met eten. De rokers gaan dan even gezellig hun sigaretje doen buiten de partytent, daarna kan het corvee beginnen.

3 Drugs.

Alle soorten drugs zijn verboden. Daar hoeven we niet lang over te praten. Ook het roken van een jointje is niet toegestaan.

4 Gemengd slapen.

Gemengd slapen is niet toegestaan, heren slapen bij heren en dames bij dames. Er kan onder bijzondere omstandigheden wel een vrouwelijke vrijwilligers bij een mannelijke deelnemer slapen, bijvoorbeeld als er 24 uur zorg of toezicht nodig is, dan wordt dit per toerbeurt gedaan.

De hoofdleiding ziet toe dat de regels en afspraken ook worden nagekomen, mocht iemand zich niet aan deze regels houden dan meldt de hoofdleiding dit bij het bestuur. Dit kan leiden tot een schorsing van de vrijwilliger.

Mocht je vragen hebben over de regels en afspraken dan horen wij dat graag.